Mind5 geeft antwoord

Wil je onze training niet missen en ben je benieuwd welke cursus het meest geschikt is voor jou? Heb je vragen over de inhoud van onze trainingen? Of heb je interesse in ons bedrijf?

Vind dan hieronder snel het antwoord op jouw vraag!

Mentale en fysieke gezondheid & fitheid

Ik heb een burn-out (gehad). Kan ik meedoen?

De Mind5 Trainingen zijn ook geschikt voor mensen met burn-out klachten. Mensen die net burn-out zijn geraakt en heel weinig energie of regelmatig last van paniekaanvallen hebben raden we aan om minimaal nog enkele weken te wachten, totdat bewegen op matig intensief niveau geen probleem vormt.

Heb je twijfels en wil je overleggen? Laat ons telefonisch contact met je opnemen. Vervolgens kun je met je arts of therapeut overleggen om te bepalen of onze training iets voor jou is.

Ik ben niet zo sportief, kan ik meedoen?

De cursussen zijn voor mensen van alle leeftijden en fitheidsniveaus en we kunnen de training voor iedereen uitdagend maken. We leren je om je eigen grenzen aan te geven en we helpen alle deelnemers om ze naar hun eigen optimale prestatieniveau te brengen.

Ik ben heel sportief. Is het voor mij leuk om deel te nemen?

Alle deelnemers krijgen tijdens de training individuele aanwijzingen en opdrachten. Je werkt samen met iemand die net zo intensief wil trainen als jij. Hierdoor wordt iedereen uitgedaagd. Het sportieve element is belangrijk, maar de cognitieve en leiderschapsopdrachten én het samenwerken in een groep zijn minstens zo belangrijk.

Ik heb een blessure of ziekte, kan ik meedoen?

Het hangt er vanaf welke blessure of ziekte je hebt. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met blessures en ziektes. Heb je twijfels en wil je overleggen? Laat ons telefonisch contact met je opnemen.

Ik kan me niet lang achter elkaar concentreren. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

Geen probleem! Mensen met stressklachten hebben hier vaak last van. Daarom wisselen we tijdens onze training theorie af met allerlei soorten actieve oefeningen, mentale training en fysieke training.

Ik ben zwanger. Kan ik meedoen?

We hebben vrouwen die zes maanden zwanger waren in onze groepen gehad. Het is goed mogelijk om op een lager intensiteitsniveau mee te doen. We raden je echter aan om goed naar je lichaam te luisteren en bij twijfel te overleggen met je arts. De oefeningen die je niet kunt doen, zoals bijvoorbeeld sit-ups, passen we aan.

Ik ben een hele ervaren leider. Kunnen jullie mij nog iets leren?

Wij kunnen alle leiders trainen tijdens onze training. We hebben de meest ervaren CEO’s, militairen en topsporters vergissingen zien maken onder druk. Vergissen is menselijk en daar groei je van!

Desnoods voeren we de druk voor jou extra op als je het gevoel hebt dat de training je te makkelijk af gaat.

Ik heb heel veel ervaring met zelfhulpprogramma’s en spiritualiteit. Kunnen jullie mij nog iets leren?

Jazeker! Dit is een praktische training, waarbij je leert reflecteren op je eigen gedrag. Tijdens elke training zal je nieuwe inzichten opdoen.

Ben je echter op zoek naar diepgaande spirituele inzichten, dan raden we je aan om een cursus of retraite bij een andere aanbieder te kiezen.

Praktische zaken m.b.t. de cursussen en organisatie

Ik kan één of meerdere keren niet meedoen aan de zesweekse, is dat erg?

Het is niet erg, maar wel jammer. Je boekt en betaalt namelijk voor de volledige training en de zesweekse is logisch opgebouwd. Je loopt echter geen leerachterstand op. De training is thematisch opgebouwd; elke week behandelen we een nieuw thema en na de training ontvang je -net als alle andere deelnemers- een e-mail met samenvatting en huiswerkopdrachten.

Komen er nog (meer) zesweekse trainingen in mijn woonplaats (op andere tijden)?

Tot en met oktober 2018 zullen we in ieder geval zesweekse trainingen in de buitenlucht verzorgen in de steden Amsterdam, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Bekijk het trainingsaanbod op de verschillende stedenpagina’s. Bij groot succes bestaat de kans dat we extra trainingen inplannen. Houd hiervoor onze website in de gaten of vul ons contactformulier in om op de hoogte te blijven.

Zijn de trainingen in het Engels of Nederlands?

Internationale deelnemers zijn van harte welkom. Er doen veel expats mee aan onze trainingen. We kunnen de training daarom in het Engels verzorgen, maar als iedereen Nederlands spreekt, dan is de training in het Nederlands. Uiteraard kunnen we de stof ook voor jou in het Nederlands uitleggen.

De e-mails die je direct na de training ontvangt zijn in het Nederlands geschreven. Internationale deelnemers ontvangen de e-mails in het Engels.

Kan ik de training met mijn partner, familielid, collega of vriend(in) volgen?

Natuurlijk! Je zult alleen niet altijd alle oefeningen samen doen. We zorgen ervoor dat je ook met andere mensen leert samenwerken.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Bij regen gaat de training gewoon door, eventueel kunnen we schuilen in het clubhuis of restaurant. Als er storm of hevige onweer voorspeld is en het KNMI geeft code oranje of rood aan, dan verplaatsen we de training in overleg met de groep.

Trainen jullie in de winter ook buiten?

Sporten in de buitenlucht is gezond, ook in de winter. We zullen minder zesweekse cursussen verzorgen en meer workshops organiseren. De wintertrainingen zijn op dit moment echter nog niet ingepland.

Kan ik me omkleden en/of douchen?

Op het hoofdkantoor kun je altijd douchen, in de andere steden hangt dit van de locatie af. Bekijk de stedenpagina’s voor meer informatie.

Bij de events vermelden we op de pagina van de evenementen of er kleedkamers aanwezig zijn.

Is het wel veilig om in het donker buiten te trainen?

Wij blijven als groep bij elkaar, ook bij het verlaten van het (sport)park. Vaak zijn er ook andere sportgroepen aanwezig.

Houd er zelf rekening mee dat je voor je eigen veiligheid zorgt op het moment dat je het (sport)park verlaat (niet alleen door het bos of onveilige buurten fietsen of lopen e.d.).

Voor bedrijven

Geeft Mind5 training ook cursussen aan bedrijven?

Jazeker. Bekijk de pagina Mind5 Zakelijk voor meer informatie.

Geeft Mind5 training ook workshops van bijvoorbeeld een (halve) dag?

Ja, en daar zorgen we bij dat iedere training Mind5 componenten (mentaal-fysieke stress management training) bevat. Je kunt één of meerdere componenten van één van de Mind5 zesweekse cursussen boeken of we kunnen een maatwerkprogramma maken.

Biedt Mind5 training ook vitaliteitsprogramma’s aan?

Dit is zeker mogelijk, waarbij elke training Mind5 componenten (mentaal-fysieke stress management training) bevat. Alle sportprogramma’s bevatten mentale uitdagingen en momenten van reflectie.

Kunnen we bij Mind5 een teambuilding of afdelingsactiviteit boeken?

Natuurlijk! Maar let wel, we zijn geen spelletjesaanbieder en we vragen optimale inzet van alle deelnemers. We willen alle deelnemers graag iets leren en we zetten ons optimaal in om een unieke ervaring te creëren, waarbij de deelnemers met vele ‘O ja’-momenten terug keren.

Wij zijn een opleidingsinstituut. Kunnen we jullie training integreren in onze eigen opleiding op training?

We staan open voor samenwerkingen met andere opleiders. Wij denken graag mee en maken in overleg met jullie een maatwerk programma dat aansluit op jullie eigen opleidingen en trainingen. Let wel op dat Mind5 training een unieke methode ontwikkeld heeft dat nooit overgedragen wordt aan derden.

Voor professionals (artsen, coaches, psychologen, etc.)

Mijn cliënt overweegt deel te nemen aan jullie training. Kan ik met jullie overleggen?

Natuurlijk! Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.

Ik ben hulpverlener en mijn cliënt overweegt om aan jullie training deel te nemen. Kunnen jullie aan mij rapporteren?

Wij zijn niet gebonden aan het medisch beroepsgeheim, maar we beloven in onze algemene voorwaarden aan al onze cliënten dat we alle persoonlijke en medische informatie strikt geheim houden. We kunnen alleen rapporteren indien de cliënt er expliciet om vraagt, alle communicatie eerst door de cliënt wordt ingezet en expliciet toestemming geeft om deze informatie te delen.

Ik ben trainer en ik wil een cursus volgen om inspiratie op te doen voor mijn eigen trainingen / coachingspraktijk. Mag dat?

Het doel van onze trainingen is om mensen te helpen om beter om te gaan met stress en druk. Tijdens de cursus leer je onder andere hoe je creatief en strategisch kunt denken onder druk.

Onze trainingen, inclusief de e-mails ter verdieping, zijn beschermd door het intellectueel eigendomsrecht. De inhoud van onze trainingen mogen niet gedeeld met of overgebracht worden op derden.

Als je op zoek bent naar nieuwe oefeningen die je kunt in zetten voor je eigen trainingen dan kun je beter onze opleiding voor sporttrainers volgen.

Alle geslaagde sporttrainers ontvangen van ons het Mind5 Sportaanbieder Keurmerk. Ook vermelden we een jaar lang je naam, organisatie en onze website.

Mag ik me na het volgen van de opleiding voor sporttrainers Mind5 trainer noemen?

De merknaam Mind5 is een geregistreerd handelsmerk en mag niet gevoerd worden door bedrijven of ZZP’ers anders dan Mind5 Training. Een selecte groep trainers mag zich Mind5 trainer noemen.

Heb je de opleiding voor sporttrainers gevolgd? Je ontvangt van ons het Mind5 Sportaanbieder Keurmerk. De naam die je mag voeren is ‘door Mind5 goedgekeurde sportaanbieder’.

We zijn hier heel streng in en treden actief op tegen mensen die hier misbruik van maken. We hebben zelfs immers veel tijd en moeite gestoken in de ontwikkeling van deze unieke trainingsvorm.

Werken bij Mind5 training

Ik wil graag bij jullie werken als trainer? Kan dat?

Het is niet eenvoudig om trainer te worden bij Mind5. We hanteren een strenge selectie en er komen slechts enkele plaatsen per jaar beschikbaar. We zoeken trainers met een flinke dosis mensenkennis, die stevig in hun schoenen staan en over uitstekende leiderschapsvaardigheden beschikken.

In april 2018 hebben we zeven nieuwe trainers opgeleid. Op dit moment kun je niet solliciteren naar een functie als Mind5 trainer.

Ben je niet bang zijn om het avontuur van werken voor een innovatief bedrijf aan te gaan? Denk jij dat jij het in je hebt om Mind5 trainer te worden? Vul onderstaand formulier in en wij houden je op de hoogte zodra de volgende selectiedag gepland is!

Ik wil graag bij jullie werken, maar niet als trainer? Kan dat?

Momenteel zijn we niet op zoek naar werknemers, maar je mag altijd een open sollicitatie sturen. We zullen hier serieus naar kijken. Alle sollicitaties worden bewaard en opnieuw beoordeeld wanneer er een vacature vrij komt.

Ik wil graag stage bij jullie lopen. Kan dat?

Dit is weer mogelijk vanaf september 2018 in The Art of Living Well in Den Bosch.

Mensen die de volgende opleidingen volgen komen in aanmerking voor een stageplek: (toegepaste) psychologie, sociale wetenschappen, SPH, psychomotorische therapie, grafische vormgeving, PR/Media/Communicatie/Marketing, SPECO/Sportmanagement, Sportkunde/ALO, bedrijfskunde/Commerciële economie.

Neem contact op met ons

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Laat ons telefonisch contact met je opnemen!

Webdesign & Ontwikkeling: Go Online